Grönbetesyoghurt från Alvas Naturbete
Alvas Naturbete arbetar för att producera bästa möjliga mat på ett sätt som gynnar jordhälsan och binder kol i marken.
Här går djuren i det fria, byter ofta betesmarker och får i sig mycket näring och D-vitamin. Yoghurten är gjord på mjölk från kor som endast äter gräs och behåller relationen till sina kalvar.
Korna flyttas dessutom till nya betesmarker dagligen för att stimulera tillväxten av gräs vilket gynnar jordhälsan och mindre in mer kol i marken.
Prisbelönt ost från Skurö Gårdsmejeri
Bosse Munter driver det i femte generationen tillsammans med sin fru Mette.
Gården är en av de sista mjölkgårdarna i Misterhultsbygden och drivs i femte generationen. Skurö gård är ett småskaligt lantbruk med 60-talet kor som föds, lever och mjölkas på gården. Mjölken till gårdens delikatessostar tas de 15 meterna till det lilla gårdsmejeriet. Gårdens ostar är av högsta kvalitet vilket också uppmärksammats flertalet gånget i SM i Mathantverk med både guld, silver och brons 2019, 2020 och 2021.