Biodynamiska grönsaker från Solmarka gård
Ruth och Botulf driver tillsammans Solmarka Gård utanför Kalmar som omfattar 65 ha åker och 10 ha naturbete. Här odlas enligt biodynamiska principer och Demeters riktlinjer. Detta innebär att djuren, beteshagar och åkrar bildar en symbios helt utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel.
Gården är dessutom både ekologisk och kravmärkt och ställer höga krav på djurhänsyn genom hela kedjan.
Potatis, sparris och jordgubbar från Axelssons i Aby
I stora Aby hittar vi Patrick och Elisabeth som idag tillsammans driver Axelssons i Aby.
De är den tredje generationen som driver gården och har idag odlingar på ca 500 hektar. Man odlar, lagrar, sorterar och packar sina egna varor, med stort fokus på miljö och kvalité.
Dessutom driver man sin egen gårdsbutik som, tillsammans med självplock av jordgubbar och en förstklassig lunch, varmt kan rekommenderas som utflyktsmål.