41 produkter
Kött, kyckling & middagskit
Det sägs att hemligheten bakom en riktigt god måltid är fina råvaror. Vår filosofi är att det bästa köttet kommer från djur som mår bra och som lever i en omgivning som så väl som möjligt efterliknar djurets naturliga miljö.
Därför är vi stolta att arbeta med producenter som Mysinge Kött, Bjärekyckling och Västerslät som verkligen utmärker sig när det kommer till djurhållning, hållbarhet och smak.
Ekologiskt naturbeteskött från Mysinge Kött
Mysinge Kött drivs sedan 14 år tillbaka av Tony och Emanuel som från grunden är lantbrukare.
Tillsammans ville dom bygga ett varumärke som stod för hög kvalitet med kött från Öland.
Mysinge har sedan start varit kända för ett miljöriktigt, smakrikt och omsorgsfullt hängmörat nötkött. Kvalitetsköttet kommer från olika gårdar runtom på Öland där korna naturbetar på alvarets örtrika flora, vilket ger köttet en unik karaktär och smak.
Sverige enda klimatcertifierad kyckling
På familjeföretaget Bjärefågel arbetas det aktivt med etisk djurhållning och hållbarhet. Bjärekyckling är faktiskt Sveriges enda klimatcertifierade kyckling.
Bjärekycklingarna har dubbelt så mycket plats per fågel i stallet, jämfört med vanlig svensk kyckling. De äter ett vegetabiliskt kvalitetsfoder baserat på lokalt odlad majs, utan GMO och antibiotika.
Ranger Gold-kycklingarna växer långsamt och de lyfts alltid varsamt med två händer om kropp och vingar.