Oskars favoritmarinadđŸŒżđŸ”„

Oskars favoritmarinadđŸŒżđŸ”„

May 20, 2025

I den hÀr marinaden möts syrlig lime, söt honung, mild hetta och den lena smaken frÄn riktigt bra olivolja. Den Àr busenkel att slÀnga ihop, men ger ett vÀldigt gott resultat och passar perfekt till t.ex. vÄr grönbeteskyckling frÄn Skogsbrynet Permakultur.

Det hÀr behöver du till 1kg kyckling

  • 0,8 dl extra virgin olivolja (jag rekommenderar vĂ„r frĂ„n Ricci)
  • 6 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk honung (jag rekommenderar försommarhonungen frĂ„n Strömbergs Bisysslor)
  • Rivet skal frĂ„n tvĂ„ ekologiska lime
  • 0,6 dl fĂ€rskpressad limejuice (ca 2 lime)
  • 0,5 dl finhackad fĂ€rsk koriander
  • 2 msk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • œ tsk svartpeppar

SÄ hÀr gör du:

  1. LÀgg alla ingredienser till marinaden i en stor skÄl: olivolja, vitlök, honung, limezest, limejuice, koriander, chilipulver, salt och peppar. Rör ihop ordentligt.

  2. LÀgg ner kycklingen och vÀnd runt ordentligt sÄ att alla bitar tÀcks.

  3. LĂ„t stĂ„ i rumstemperatur i 15 minuter om du har brĂ„ttom – annars gĂ€rna i kylen i upp till 2 timmar.

  4. LÀgg sen kycklingen pÄ grillen och sikta pÄ en innertemperaturen pÄ 72°C.

Tips:
Grönbeteskyckling Ă€r lite annorlunda Ă€n industrikyckling – den Ă€r fastare i köttet och smakar mer, sĂ„ ta det gĂ€rna lite extra försiktigt med vĂ€rmen och lĂ„t den hellre ligga lite lĂ€ngre pĂ„ lĂ€gre vĂ€rme för bĂ€sta resultat. Det lönar sig!

Nedan lÀnkar jag alla de produkter som du kan klicka hem via Local taste.

Smaklig spis! / Oskar